«    Май 2016    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
 
Сортировать статьи по: дате | популярности | посещаемости | комментариям | алфавиту

 Канадская казарка

Канадская казарка


Канадская казарка – вадаплаўная птушка. Ставіцца да сямейства качыныя, роду казарка, утварае выгляд, звычайна гняздуецца ў арктычных і ўмераных зонах Паўночнай Амерыкі. Гэта Аляска і Канада. Вялікая колькасць гэтых птушак назіраецца ў раене Вялікіх азер, на Алеўцкіх выспах. Якія гняздуюцца ў паўдневай частцы арэала не мігруюць.
Читать далее
Просмотров: 18 Комментариев: 0

 Пестроносый турпан

Пестроносый турпан


Пестроносый турпан – гэта вадаплаўная птушка. Адносіцца яна да сямейства качыныя і ўваходзіць у род турпаны. Утварае выгляд, звычайна гняздуецца ў паўночных раенах Канады і на Алясцы. Зімуюць гэтыя птушкі ў ўмераных зонах ад Алеўцкіх выспаў да Ніжняй Каліфорніі (Мексіка) на ўзбярэжжы Ціхага акіяна і ўздоўж атлантычнага ўзбярэжжа CША аж да Паўдневай Караліны.
Читать далее
Просмотров: 12 Комментариев: 0

 Синьга

Синьга


Синьга – вадаплаўная птушка, якая адносіцца да сямейства качыныя. Ўваходзіць у род турпаны, ўтварае асобны выгляд. Гняздуюцца прадстаўнікі віду на поўначы Брытаніі, у Ісландыі, Скандынавіі, на поўначы Расіі да Усходняй Сібіры. У зімовы перыяд мігруюць у умераныя раены Еўропы і на поўнач Афрыкі, у асноўным у Марока.
Читать далее
Просмотров: 11 Комментариев: 0

 Турпан

Турпан


Турпан — вадаплаўная птушка з сямейства качыныя. Ўваходзіць у род турпаны і ўтварае выгляд, звычайна гняздуецца ў паўночных раенах Еўропы і Азіі на захад ад басейна ракі Енісей. Есць асобная папуляцыя, якая гняздуецца ва ўсходніх раенах Турцыі. У зімовы перыяд птушкі мігруюць на поўдзень у умераныя раены Еўропы.
Читать далее
Просмотров: 12 Комментариев: 0

 Сібірская гага

Сібірская гага


Сібірская гага – гэта паўночная марская качка. Адносіцца яна да роду малыя гагі. Гняздуецца на ўзбярэжжы Паўночнага Ледавітага акіяна. Гэта тэрыторыя Еўразіі ад паўвострава Ямал на ўсход і Аляска. Гнязда ладзяцца ў тундры недалека ад рэк, якія ўпадаюць у акіян. У зімовы перыяд птушкі мігруюць да берагоў Кольскага паўвострава, на Балтыку, у Скандынавію, а на ўсходзе ляцяць у прыбярэжныя раены Берынгава мора.
Читать далее
Просмотров: 17 Комментариев: 0

 Ачкоў гага

Ачкоў гага


Марскі паўночнай птушкай з'яўляецца ачкоў гага. Адносіцца яна да сямейства качыныя і ўваходзіць у род гагі. Арэал гнездавання гэтага віду ахоплівае паўночна-ўсходняе ўзбярэжжа Сібіры і далей на ўсход ад дэльты Лены да паўночных раенаў Аляскі ўключна. Гнязда ладзяцца ў тундры на невялікіх азерах, балотах, ручаях.
Читать далее
Просмотров: 14 Комментариев: 0

 Гага-гребенушка

Гага-гребенушка


Гага-гребенушка з'яўляецца буйной марской качкай. Ставіцца да сямейства качыныя і ўваходзіць у род гагі. Гэтая птушка яшчэ носіць назву каралеўская гага. Прадстаўнікоў дадзенага выгляду можна сустрэць па ўсей Арктыцы. Гняздуюцца яны на арктычным узбярэжжы Аляскі, Канады, Грэнландыі, Шпіцбергена, Расіі. Зімуюць у арктычных і субарктычны марскіх раенах.
Читать далее
Просмотров: 17 Комментариев: 0

 Звычайная Гага

Звычайная Гага


У водах Арктыкі жыве вельмі прыгожая і буйная птушка. Называецца яна звычайная гага і ставіцца да сямейства качыных. Арэал яе рассялення шырокі. Яна жыве ўздоўж арктычнага ўзбярэжжа, субарктического і ў паўночных берагоў Еўразіі і Паўночнай Амерыкі. Гняздуецца птушка і на Баффиновой Зямлі, і ў Грэнландыі, і на Шпицбергене, і на Зямлі Франца-Іосіфа. На захадзе Арктыкі яе можна сустрэць у берагоў Ісландыі, на востраве Ян-Майен і на Фарэрскіх выспах. Не абдзелены яе ўвагай Кольскі паўвостраў і Новая Зямля.
Читать далее
Просмотров: 263 Комментариев: 0

 Ястребиный арол

Ястребиный арол


Сітуацыя з колькасцю дадзенага выгляду выклікае непакой. У некаторых краінах, асабліва ў Еўропе, ястрабіных арлоў пагражае поўнае знікненне. Асноўная прычына заключаецца ў страты натуральнай асяроддзя пражывання. Птушкі таксама гінуць на правадах ліній электраперадач і ў выніку скарачэння колькасці жывел і птушак, якія служаць ім ежай.
Читать далее
Просмотров: 215 Комментариев: 0

 Тагальская арол

Тагальская арол


Тагальская арол, або філіпінская гарпу, або гарпу обезьяноед з'яўляецца надзвычай рэдкай птушкай і належыць да сямейства ястребиные. Жыве на Філіпінах. Гэта такія астравы, як Мінданаа, Лейтэ, Лусон, Самар. Найбольшая колькасць гэтых птушак знаходзіцца на востраве Мінданаа. Там налічваецца каля 230 гняздуюць пар. На востраве Самар выяўлена толькі 6 пар. Усяго ж налічваецца каля 350 пар гэтых птушак.
Читать далее
Просмотров: 103 Комментариев: 0
Назад 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 25 Вперед
 
banner
Логин:
Пароль:

Добро пожаловать!

Вы вошли как гость, рекомендуем Вам авторизироваться либо пройти процесс регистрации. Если Вы забыли пароль, то Вы можете его восстановить.